Om Kryssordkjempen

Gratis kryssordbok for kryssordløsere


Om Kryssordkjempen

Kryssordkjempen er en gratis kryssordbok med flere hundre tusen ord og synonymer. Her kan du søke og få tips og hjelp dersom du står fast i kryssordet.

Kryssordkjempen er en ordbok det er lynrask å søke i. For å få til dette bruker vi den mest moderne teknologien på markedet. Dette gjør vi fordi vi er interesserte i kryssord og ordbøker.

Kryssordkjempen er gratis for alle å bruke.

Vi blir glade for alle tilbakemeldinger og spørsmål. Så ønsker du å ta kontakt med oss? Da sender du en e-post til post@kryssordkjempenn.no

Hva er et kryssord?

Et kryssord er et alfabetisk puslespill.Du må fylle ut de tomme feltene med de riktige ordene. Disse ordene bestemmes vanligvis fra to kolonner med nummererte nøkkelord, det ene er et horisontalt ord, det andre er et vertikalt ord, og tallene er lagret i diagramboksen i begynnelsen av ordet. Nøkkelord kan også noteres i selve diagrammet.

Navnet er avledet fra ord som krysser hverandre, så de samme bokstavene kan finnes i både horisontale og vertikale ord. Det er utviklet flere varianter fra den rene kryssordformen. I bildekryssord er noen stikkord erstattet med bilder I aktuelle kryssord er mange stikkord og svar hentet fra samme fagområde.

Allerede på 1800-tallet fantes det enkle kryssord i England. I 1913 ble det første moderne kryssordet trykket i USA.På 1920-tallet ble slike verk populære i amerikanske aviser og magasiner. Rundt 1925 kom de til Norge herfra via England.

Søk i kryssordkjempen

For å finne kryssordhint skriver du inn hintet du har. Da får du løsningsord og synonymer. Et søk gir maksimalt 1000 treff og da kan du enkelt filtrere søkeresultatet som bildet nedenfor viser.

Gå til forsiden for å begynne å søke.